Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων Ερμιόνης

 

Για μια ακόμη φορά τα παιδιά των Ενοριακών συνάξεων της Ερμιόνης μαζί με τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Αυλώνας και εόρτασαν την πρωτομαγιά. Είναι μία όμορφη συνάντηση που πραγματοποιείται γιά τρίτη συνεχή χρονιά.

Το πρωί τελέστηκε η θεία λειτουργία και ο  μικρός αγιασμός, έγινε ένα σύντομο αγιογραφικό μέσα στο Ναό και τα παιδιά τραγούδησαν. Ακολούθησε ένα μεγάλο πρόγραμμα παιγνιδιών με τα γνωστά κατασκηνωτικά αγωνίσματα στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου. Η χαρά ήταν έκδηλη στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων. Το μεσημέρι ετοιμάστηκε κοινή τράπεζα που επιμελήθηκαν οι μητέρες των παιδιών. Από το παιγνίδι δεν έλειψαν και οι μεγάλοι που θυμήθηκαν τα νιάτα τους  αλλά και την τέχνη τους όταν μικροί πλαισίωναν την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα.

Είναι μια μέρα που ενώνει μικρούς και μεγάλους, μέσα στο αναστάσιμο φως και την ανοιξιάτικη χαρά. Ημέρα πνευματικών και κοινωνικών σχέσεων. Ημέρα με αναστάσιμες προοπτικές και με ενίσχυση της ελπίδας για αγώνα ενάντια στην όποια πειρασμική πρόκληση των ημερών μας. Του χρόνου το πανηγύρι μας θα γίνει την Τετάρτη της διακαινησίμου εβδομάδος.

Χριστός Ανέστη! Καλό μήνα να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: