Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Εορτασμός Αγίων Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασαν και φέτος οι πανηγυρίζοντες Ιεροί Ναοί Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Πόρου και Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Αγία Ελένη Τροιζηνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ . ΕΦΡΑΙΜ, έφθασε το εσπέρας της Κυριακής 20ης Μαίου ε. ε. στο ορεινό χωριό της Αγίας Ελένης Τροιζηνίας, χοροστάτησε στο Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, κήρυξε τον Θείον Λόγον και προεξήρχε της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος των Αγίων εις τας οδούς του χωριού.

Την κυριόνυμο της εορτής ο Σεβασμιώτατος Προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Πόρου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στους διαγωνιζομένους μαθητές των Πανελληνίων Εξετάσεων, στους οποίους ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία, ενώ ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Χαράλαμπο Μυλωνόπουλο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την άψογη διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας βρέθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γαλατά και ομίλησε στην εορτή λήξεως των συνάξεων Μελέτης Αγίας Γραφής . Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την υπεύθυνο των συνάξεων κ. Φανή Γκογκώση δια τους κόπους της και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη μεγάλη συμμετοχή των γυναικών της περιοχής σε αυτή την τόσο σπουδαία πνευματική σύναξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: