Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εορτή Λήξης Κατηχητικών Σχολείων στην Ύδρα

 

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, κληρικών, του κ. Δημάρχου Άγγελου Κοτρώνη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ευσταθίου Γεώργα, και πολλών παρισταμένων, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 27η Μαΐου ε.έ και περί ώραν 19:30΄μ.μ εις την Συνεδριακή Αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού η εόρτιος εκδήλωσις λήξεως των κατηχητικών μαθημάτων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Κων/νος Δαρδανός Φοιτητής Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αθηνών και στην συνέχεια σύμφωνα με το πρόγραμμα, η μαθητική χορωδία των κατηχητικών σχολείων της νήσου, απέδωσε άσματα με την συνοδεία μουσικών οργάνων τη επιμελεία του πρωτ. π. Ευαγγέλου Γκιάκου. Ακούστηκαν ποιήματα, αναγνώσθηκαν εκθέσεις με εμπειρίες από το κατηχητικό σχολείο και θεατρική παράσταση που ετοίμασε το μέσο κατηχητικό θηλέων με την φροντίδα της κ. Νεκταρίας Αιγινήτου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος εις την εμπνευσμένη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ωραία αυτή πρωτοβουλία των κατηχητικών σχολείων, κατηχητών και μαθητών. Η εορτή αυτή τόνισε ο Σεβ. δίνει μια ανάσα ελπίδας στις δύσκολες ημέρες πού περνάμε. Σκοπός μας είναι να μορφωθεί ο Χριστός εντός μας όπως γράφει ο Απ. Παύλος. Απευθύνθηκε στους γονείς και τούς παρακάλεσε να στέλνουν τα παιδιά στο Κατηχητικό αλλά και στις Κατασκηνώσεις και θα έχουν μεγάλη ωφέλεια. Τέλος συνεχάρη τους κατηχητάς π. Ευάγγελο Γκιάκο, κ. πρεσβυτέρα Μαρίνα Βλαχοπούλου, κ. Νεκταρία Αιγινήτου, και κ. Κων/νο Δαρδανό.

Στα παιδιά εδόθησαν δια χειρός του Σεβασμιωτάτου αναμνηστικά βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: