Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Γιορτή Λήξης Κατηχητικών Κρανιδίου

 

Με τη Χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Προστάτου μας Τιμίου Προδρόμου, ολοκληρώθηκε και για φέτος η περίοδος πνευματικής σποράς – κατήχησης των μικρών παιδιών της ενορίας μας. Περίπου τριάντα παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού συμμετείχαν στη συντροφιά της ενορίας και άκουσαν από τους κατηχητές, τον εφημέριο π. Χριστοφόρο, την κυρία Κυριακή Κωστοπούλου, νηπιαγωγό και τη μαθήτρια Ειρήνη Θ.Μπάζου , το λόγο του Θεού. Πότισαν , σα διψασμένα ελάφια, τις αθώες ψυχές τους με το γάργαρο νερό της Ορθοδοξίας. Έμαθαν για θεμελιώδεις διδασκαλίες της πίστεώς μας και αισθάνθηκαν τη ζεστασιά της εν Χριστώ αγάπης , όπως τους την προσέφερε η ενοριακή τους οικογένεια.

          Σήμερα Κυριακή 20 Μαϊου , πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης , στο Ναό της ενορίας. Τα παιδιά έψαλαν , τραγούδησαν,  απήγγειλαν διδακτικά ποιήματα και δραματοποίησαν στο θεατρικό σκέτς το υπέροχο διήγημα του Λέοντος Τολστόι , ενός Ρώσου πεζογράφου του 19ου αιώνα, με τίτλο «Η αγάπη». Στην αγάπη, «την αρετή των αρετών» και την «τέχνη των τεχνών», στην ελπίδα του κόσμου τούτου, ήταν αφιερωμένη όλη η γιορτή. Δόθηκε το μήνυμα από τα παιδικά στόματα, σε όλες τις ηλικίες,  ότι η αγάπη θα κερδίσει τελικά , η αγάπη προς τον  Θεό που είναι Όλος αγάπη , η αγάπη και προς  στον πλησίον , που είναι εικόνα Του. Με τα μηνύματα αυτά , με χαρά και ενθουσιασμό, χαιρετηθήκαμε μεταξύ μας και ανανεώσαμε τις συναντήσεις μας , μέχρι την επόμενη κατηχητική περίοδο , στις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες αλλά και στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως

Θερμές ευχαριστίες στις κατηχήτριες για τον πολύ τους κόπο και την προσφορά τους,  στους γονείς των παιδιών που μας τα εμπιστεύθηκαν. Στον π. Ιερόθεο που με διάφορους τρόπους βοήθησε και συνεισέφερε πρόθυμα στο έργο αυτό. Ευχαριστίες σε όλους όσους είχαν στην προσευχή και στη σκέψη τους αυτή μας την προσπάθεια. Ευχαριστίες στην κυρία Αντιγόνη Λασκαρίδου-Καραϊσκου και το σύζυγό της Πέτρο για την κατασκευή των σκηνικών για τα δυο θεατρικών της χρονιάς αυτής και την ολοπρόθυμη συμπαράσταση σε όλες τις ενοριακές μας εκδηλώσεις. Στην κυρία Ελένη Γιαννικοπούλου, ταμία του Ενοριακού Φιλοπτώχου , πού πάντα ήταν δίπλα μας με όλη της την διάθεση και την αγάπη. Ο Θεός να ευλογεί όλους μας και να δίνει υγεία πρόοδο και προκοπή στα παιδιά μας , την ελπίδα αυτού του κόσμου!

Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: