Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στο νησί των Σπετσών




Με τιμές και ευλάβεια ο κλήρος και ο λαός των Σπετσών,προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, υπεδέχθη το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Οσιομαρτύρων Ευθυμίου, Ιγνατίου και Ακακίου των Ιβηροσκητιωτών, το απόγευμα της 17ης Μαρτίου ε.ε. στο Παλαιό Λιμάνιτου ιστορικού νησιού.
Τα ιερά κειμήλια φυλλάσονται στην παλαίφατη Κολλυβαδική Μονή Προφήτου Ηλιού ΄Υδρας, από αιώνων και μεταφέρθηκαν στις Σπέτσες από τον Καθηγούμενο αυτής κ. Θεολόγο Γρηγοριάτη. Μετά την υποδοχή, κλήρος και λαός μετέβησαν στον περικαλλή ναό των Αγίων Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων όπου και εψάλλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ύδρας, ο οποίος στην εμπνευσμένη ομιλία του συνέδεσε το μυστήριον της Σταυρικής θυσίας του Κυρίου μας, με την θυσία των Αγίων Νεομαρτύρων της πίστης μας αλλά και με τον σταυρό που ο καθένας αίρει στην καθημερινότητα του. Το πρωί της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως ετελέσθη επίσημο ιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αγίου Καθηγουμένου και εν συνεχεία κατανυκτική λιτάνευση στις οδούς της νήσου και το απόγευμα ο Κατανυκτικός Εσπερινός με ομιλητή τον π. Θεολόγο.
Η μετακομιδή του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων των Τριών Οσιομαρτύρων εντάσσεται στις εκδηλώσεις του ''Ετους  Νεομαρτύρων"όπως έχει χαρακτηρισθεί το 2012, αφού κατ' αυτό συμπληρώνονται 190 έτη από το σεπτό μαρτύριο των προστατών και εφόρων των Σπετσών Τριών Νεομαρτύρων Νικολάου, Ιωάννου και Σταματίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: