Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κυριακή Γ΄ των Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου.







Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 –της Σταυροπροσκυνήσεως – ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου. Στο τέλος του Όρθρου, τελέστηκε η περιφορά και προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού κατά την εκκλησιαστική τάξη και ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στο εκκλησίασμα τα εύοσμα άνθη που στόλιζαν τον Σταυρό ευχόμενος «Καλή Ανάσταση». 
Στο κήρυγμά του , αναφέρθηκε στο Μυστήριο του Σταυρού , και τη σημασία του για τον προσωπικό καθημερινό αγώνα του πιστού ανθρώπου , που εκφράζεται με την θυσιαστική αγάπη , την ελεύθερη βούληση και την υπομονή.  Αναφέρθηκε επίσης στο χωρίο της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας  « εισί τινές των ώδε εστηκότων, οίτινες ου μη γεύσωνται θανάτου έως αν ίδωσι την βασιλείαν του Θεού εληλυθυίαν εν δυνάμει » (Κατά Μάρκον . 9,1) . Εξήγησε ότι ο Κύριος , με τα λόγια αυτά , αναφέρεται στους μαθητές Του, οι οποίοι με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος κατά την Πεντηκοστή , είδαν να έρχεται δυναμικά στη γη η Βασιλεία του Θεού, που είναι η Εκκλησία Του. Μέσα στην Αγία Του Θεού Εκκλησία , ζούμε ουσιαστικά τη Βασιλεία του Θεού ως δυναμικό παρόν μετατρέποντας  το βιολογικό μας θάνατο σε πέρασμα προς την εν Χριστώ μακαριότητα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , οι κυρίες της ενορίας προσέφεραν κέρασμα στην αίθουσα του Ναού , όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Δήμαρχο της Ερμιονίδος και τους περί αυτόν δημοτικούς συμβούλους , με το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας και τα μικρά παιδιά του κατηχητικού.
Η  Θεία δύναμη του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού, να μας ενισχύει όλους στον θεάρεστο αγώνα μας , μέχρι το τέλος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: