Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ιερατική Σύναξη Ερμιόνης-Κρανιδίου

Sinaksus_01
Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, το πρωί , στην αιθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου στο Κρανίδι , πραγματοποιήθηκε παρουσία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ η ιερατική Σύναξη για την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή , με τη συμμετοχή όλων των εφημερίων των ενοριών της Εκκλησίας της Ερμιονίδος.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Ιερό Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και έδωσε κατευθύνσεις και συμβουλές στους ιερείς –εξομολόγους, σταχυολογώντας την πλούσια εμπειρία του, αλλά και βασιζόμενος στην αγιοπατερική σκέψη. Επίσης παρότρυνε τους πατέρες να μην αμελούν τη διακονία της φιλανθρωπίας στις ενορίες τους και να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ανακουφίζουν τον ανθρώπινο πόνο και τις ποικίλες βιοτικές ανάγκες με την αγάπη του Χριστού.
Τέλος ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Σαρακοστής, δύναμη και ενίσχυση στον προσωπικό και ενοριακό αγώνα του καθενός. Επακολούθησε γόνιμος διάλογος. Η σύναξη ωφέλησε πολύ όλους τους πατέρες  και αναζωπύρωσε τις δυνάμεις  τους για διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου.
Sinaksus_02 Sinaksus_03

Δεν υπάρχουν σχόλια: