Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ιερατική Σύναξη Τροιζηνίας-Μεθάνων





Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ε. ε, στο Γαλατά Τροιζηνίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ιερατική Σύναξη των Ιερέων των Αρχιερατικών Επιτροπειών Τροιζηνίας και Μεθάνων, υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ.
Την Σύναξη άνοιξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος μίλησε εμπνευσμένα, έχοντας ως πρώτο θέμα το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως. Εν συνεχεία δόθηκε ο λόγος στους πνευματικούς της περιοχής οι οποίοι μίλησαν για το πνευματικό έργο που έκαστος επιτελεί. Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε το κυρίως θέμα της συνάξεως δίνοντας πολύτιμες συμβουλές για την καλύτερη διεξαγωγή του τόσο πολύτιμου για τις ψυχές των πιστών Ιερού Μυστηρίου της Εξομολογήσεως.
Κατόπιν ως δεύτερο θέμα ο Σεβασμιώτατος έθεσε την Διακονία και την Φιλανθρωπία. Τόνισε δε ιδιαίτερα ότι σήμερα με την οικονομική κρίση να μαστίζει το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας, η Τοπική μας Εκκλησία καλείται να διαδραματίσει κύριο και πρωταρχικό λόγο στις φιλανθρωπικές δράσεις της περιοχής μας, ώστε να μη μείνει κανείς εκ των συνανθρώπων μας χωρίς τα αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: