Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ρασοφορία Δοκίμου Μοναχού εις την Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Πόρου

Dok_Mon_Por_02 Dok_Mon_Por_04

Dok_Mon_Por_06 Dok_Mon_Por_07

   Το εσπέρας της Κυριακής 25ης Μαρτίου ε.ε τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καλαυρίας Πόρου, ο Εσπέρινος της αποδόσεως του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ ΕΦΡΑΙΜ.

Λίγο πριν το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε τη ρασοφορία του δοκίμου μοναχού κ. Χρίστου Τσετσώνη, πτυχιούχου πολιτικού μηχανικού του Πολυτεχνείου Αθηνών.

Ο Σεβασμιώτατος ο οποίος διετέλεσε επί 20 και πλέον έτη, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, βαθύτατα συγκινημένος ανέφερε στη σύντομη προσλαλιά του μεταξύ των άλλων και τα εξής: «Η ρασοευχή ενός νεόυ ανθρώπου, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να εγκατασταθεί στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, έχει να γίνει εδώ και αρκετές δεκαετίες. Αυτό το θεωρώ μέγα θαύμα της Παναγίας μας. Το έλεγα στον άγιο Καθηγούμενο, ότι τόσα χρόνια που εδώ Λειτουργεί καθημερινά και δοξάζει την Παναγία μας, δεν μπορεί παρά η Παναγία μας να δώσει σε κάποιον αυτή την επιθυμία την εσωτερική, να αφιερωθεί στο Μοναστήρι της. Σήμερα ζούμε την αρχή αυτού του θαύματος. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου σημαίνει νέα κτίσις, σημαίνει αναδημιουργία και αναγέννηση, σημαίνει θάνατος και καινούργια γέννηση, το ίδιο γίνεται την ώρα αυτή και με το Χρίστο. Έχουμε το θάνατο του παλαιού ανθρώπου, και στη θέση του γεννιέται ο καινούργιος. Ο παλαιός άνθρωπος είναι κτιστός και αμαρτωλός και κάθε τι το κτιστό πεθαίνει. Ο νέος που γεννιέται, γεννιέται εν Αγίω Πνεύματι και ότι είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος δεν πεθαίνει, είναι αθάνατο. Αυτό το δρόμο ξεκινάει και προχωρά σήμερα και ο Χρίστος.Το δρόμο της αθανασίας…Σου εύχομαι λοιπόν αγαπητέ Χρίστο, δόκιμε της Μονής μας, να έχεις πάντα μέσα σου το Χριστό».

Dok_Mon_Por_08Dok_Mon_Por_10

Δεν υπάρχουν σχόλια: