Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωσις στην Ύδρα


Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, των αρχών και του ευσεβούς λαού της νήσου Ύδρας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσις προς τιμήν απάντων των συνεργατων της τοπικής Εκκλησίας την Δευτέρα 3η Ιανουαρίου 2011 εις τον Ι. Καθεδρικόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ.Α.Ε π. Ακίνδυνος Δαρδανός και εν συνεχεία χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Κοτρώνης. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε ευστόχως και επικαίρως.
Μεταξύ άλλων τόνισε: «Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε όχι γιατί απέτυχαν οι σχεδιασμοί της οικονομικής πολιτικής, αλλά κυρίως γιατί στην ζωή μας κυριάρχησε η ιδιοτέλεια και το συμφέρον, η κακοδιαχείριση και η αδιαφάνεια, ο άνομος πλουτισμός, μια κραυγαλέα αντίληψη για την ζωή. Παραδοθήκαμε στην ευμάρεια, στον εύκολο πλουτισμό και άλλα πολλά......... Στόχος μας είναι σε κάθε ενορία με την ευθύνη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να υπάρξει μια ομάδα για επισήμανση των κοινωνικών αναγκών ευπαθών ομάδων και προσώπων στην κάθε ενορία, προκειμένου να παρακολουθήσουμε από κοντά και να αντιμετωπίσουμε με τρόπο μεθοδικό, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις προοπτικές κάθε ενορίας τα προβλήματα που δημιουργεί η παρούσα κρίση. Στόχος κάθε ενορίας πρέπει να είναι η ανάπτυξη τέτοιου προνοιακού έργου ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας ενορίτης που να μην έχει, τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό.»
Ακολούθησε, προβολή φωτογραφικού υλικού με Εκκλησιαστικά γεγονότα του 2010, η βράβευση με το χρηματικό ποσό των 1.000 Ευρώ από τα έσοδα του ΜΕΤΟΧΙΟΥ των εισαχθέντων εις τα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της Γ΄ Λυκείου Ύδρας, και η ευλογία της Βασιλόπιτας.
Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία ημερολόγιο του 2011 με φωτογραφικό υλικό από το Άγιον Όρος ( εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ). Ακολούθησε δεξίωσις στην Τραπεζαρία του Ι. Καθεδρικού Ναού και η ανταλλαγή εορτίων ευχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: