Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Εορτή Αγίου Αντωνίου Κυψέλης Μεθάνων



Λαμπρώς εορτάσθη και εφέτος η Μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου και Καθηγητού της Ερήμου εις το χωρίον Κυψέλη της χερσονήσου των Μεθάνων με την παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών. Την Κυριακήν 16ην Ιανουαρίου ε.ε. το εσπέρας εψάλη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχήν του Οσιοτ. Ιερομ. π. Θεοκλήτου Τσάκλα, εφημερίου του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Δρυόπης Τροιζήνας, του Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Πέτρου Κανέκα και του Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Χρυσοβαλάντη Βλάχου, εφημερίου του Ιερού Ναού. Πριν την Απόλυσιν του Εσπερινού εσχηματίσθη Λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού. Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε δεξίωσις εις το διπλανό κατάστημα.


Την Δευτέραν 17ην Ιανουαρίου ε.ε. ανήμερα της εορτής το πρωί εψάλλη ο Πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία ετελέσθη Πανηγυρικό Συλλείτουργο με την συμμετοχήν των προαναφερθέντων Ιερέων. Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθη η Αγιοβασιλόπιττα της Ενορίας. Εις τας Ιεράς Ακολουθίας έψαλλε ο Αιδεσ. Πρεσβ. π. Γεώργιος Βαμβακάς, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Άνω Φαναρίου Τροιζηνίας, όστις είναι γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής.


Τας Λατρευτικάς Εκδηλώσεις ετίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τροιζηνίας και Μεθάνων κ. Ιωάννης Σαμπάνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Καράμπαμπας, ο Αντιδήμαρχος Μεθάνων κ. Βασίλειος Παντελής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών φορέων.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εόρτιος τράπεζα εις την φιλόξενον οικίαν του κ. Ιωάννου Παυλή, Εκκλησιαστικού Συμβούλου του Ιερού Ναού.


Είθε ο Όσιος Μέγας Αντώνιος να πρεσβεύη υπέρ ημών διά την Σωτηρία μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: