Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Χειροτονία εις πρεσβύτερον π. Ιεροθέου Λουμουσιώτη

Το Σάββατο 8ῃ Ιανουαρίου ε.έ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ εις τον Ιερόν Ναόν Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κοιλάδος, με την συμμετοχή δεκάδων κληρικών, παρουσία των αρχών Δημάρχων Ερμιονίδος και Ύδρας, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους λαού χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον εκ Κρανιδίου Ιεροδιάκονον π. Ιερόθεον Λουμουσιώτην πτυχιούχον της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο π. Ιερόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μέγα της Ιερωσύνης μυστήριο, και ευχαρίστησε βαθύτατα συγκινημένος τον Σεβασμιώτατο πλησίον του οποίου όπως είπε πολλά διδάχθηκε. Επίσης ευχαρίστησε την μεγάλη χορεία των πατέρων που τον ετίμησαν με την παρουσία τους, τους γονείς του, τα αδέλφια του και τον πιστό λαό που κατέκλυσε τον μεγαλοπρεπή Ναό του Ευαγγελισμού Κοιλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος εις την παραινετικήν ομιλία του τόνισε την σπουδαιότητα της Ιερωσύνης, κάνοντας αναφορά σε δύο σύγχρονες μορφές τον Γέροντα Ιερώνυμο τον Σιμωνοπετρίτη και τον μοναχό π. Παΐσιο. Ευχαρίστησε τον νεοχειροτονούμενο για την πενταετή αφοσιωμένη διακονία του και του ευχήθηκε το κοινωνικό δίκτυο το οποίον έχει να το αξιοποιήσει προσευχητικά. Ο νέος Ιερομόναχος π. Ιερόθεος θα διακονήσει εις την περιοχήν Κρανιδίου ως εφημέριος-Ιεροκήρυξ.

Α Ξ Ι Ο Σ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: