Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στην Ύδρα

Την 28ην Ιανουαρίου ε.έ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ εόρτασε τα Ονομαστήριά Του εις την έδραν της Ι. Μητροπόλεως την νήσον Ύδραν.

Την παραμονή της εορτής ετελέσθη εις τον Ι. Καθεδρικόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου ο πανηγυρικός Εσπερινός.

Την κυριώνυμον της εορτής εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναό ετελέσθη η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας με την συμμετοχή των κληρικών της νήσου. Με την ευκαιρία και του συνεορτασμού της εορτής των Τριών Ιεραρχών ομίλησε η κ. Ελευθερία Σ. Ντούσκου τ. εκπαιδευτικός, ενώ μήνυμα του Δημάρχου Ύδρας κ. Αγγελου Κοτρώνη, ανέγνωσε η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος επιτροπής παιδείας κ. Στατήρω Ράππα –Καλύβα.

Ακολούθησαν εόρτιες προσφωνήσεις εκ μέρους του Ι. κλήρου από τον Γ.Α.Ε πρωτ. π. Ακίνδυνο Γ. Δαρδανό και εκ μέρους του κ. Δημάρχου Ύδρας η εκπρόσωπός του κ. Στατήρω Ράππα - Καλύβα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προ της απολύσεως απένειμε χρηματικά βραβεία από τα έσοδα του ΜΕΤΟΧΙΟΥ εις τους αριστούχους μαθητάς της Γ΄ Γυμνασίου και Γ’ Λυκείου Ύδρας, και ευχαρίστησε τον κλήρο, τα παιδιά των σχολείων της νήσου και τον ευσεβή λαό. Μεταξύ δέ άλλων τόνισε: «Η ζωή του Επισκόπου είναι ένας διαρκής Γολγοθάς. Στα δέκα χρόνια της αρχιερατείας μου η μοναδική χαρά που έχω γευθεί είναι μονάχα όταν βρίσκομαι εις το Ιερόν Θυσιαστήριον και λειτουργώ. Η εικόνα του επισκόπου δεν είναι τα «χρυσά» άμφια που βλέπετε, γιατί ο Επίσκοπος όταν μένει μόνος στο κελί του με το μαύρο ράσο μέσα στη μοναξιά του προσεύχεται και με την δύναμη του Θεού αντιμετωπίζει όλους τους σταυρούς και τις πικρίες. Όμως ταυτόχρονα φωτίζεται από τον Θεό και εμπνεέεται για το έργο του.»

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε τους ευεργέτες διδασκάλους του, που τον βοήθησαν να μάθει γράμματα και αναφέρθηκε σε ένα συγκλονιστικό περιστατικό από τα μαθητικά του χρόνια, που συγκίνησε το εκκλησίασμα. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρετέθη εόρτιο πρωϊνό, και δεξίωσις προς τιμήν των εκπαιδευτικών εις την τραπεζαρία του Ι. Ναού.

Την μεσημβρίαν παρετέθη τράπεζα εις το Επισκοπείον προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου.

Εις πολλά έτη Δέσποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: