Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Εορταστικές Εκδηλώσεις εις Κρανίδι & Ερμιόνη

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, ολοκληρώθηκαν στο Κρανίδι οι εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, με την Πανήγυρι της Συνάξεως του Πολιούχου μας Τιμίου Προδρόμου και την καθιερωμένη Εόρτια Σύναξη Κοπής Αγιοβασιλόπιττας των Ενοριών της Ερμιονίδος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος, έδωσε το οφφίκιο του οικονόμου στον π. Θεμιστοκλή Τσοκανά, εφημέριο της ενορίας Συνάξεως Θεοτόκου Κρανιδίου, εξηγώντας στο εκκλησίασμα ότι το επιγονάτιο που στο εξής θα φέρει ο π. Θεμιστοκλής, συμβολίζει το λέντιο με το οποίο σκούπισε ο Χριστός τα πόδια των μαθητών του κατά τον Μυστικό δείπνο και μας θυμίζει ότι ο ιερεύς είναι ο διάκονος του λαού και ότι η ιερατική εξουσία σχετίζεται όχι με κάποια κοσμική εξουσία αλλά με την ευαγγελικές αρετές της ταπεινώσεως και της θυσιαστικής αγάπης. Κατά την Αρχιερατική θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος κηρύττων, συνέστησε επιστροφή στις Ελληνοχριστιανικές μας παραδόσεις που διατήρησαν και ανέδειξαν το γένος μας. Αυτή η οδός της μετανοίας και της επιστροφής στις ζωογόνες αξίες, με βοηθό και πρεσβευτή τον Τίμιο Πρόδρομο, πρόσθεσε, είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας και αντιμετώπισης της παρούσας γενικευμένης κρίσης.

Το εσπέρας της 7ης Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενιαίου Λυκείου Κρανιδίου , πραγματοποιήθηκε η ετήσια Εόρτια Σύναξη της Εκκλησίας της Ερμιονίδος. Οι παιδικές χορωδίες της Ερμιόνης υπό την διεύθυνση του π. Δημητρίου Αμπελά και του Κρανιδίου – Πορτοχελίου, υπό της διεύθυνση της πρεσβυτέρας μουσικού κ. Μαρίας Αγγελοπούλου-Μπουλουγούρη, έψαλλαν κάλαντα και επίκαιρα τραγούδια του Αγίου Δωδεκαημέρου, δίνοντας χαρά και ελπίδα ότι η νέα γενιά θα συνεχίσει να αγαπά και να ζεί μέσα στην παράδοσή μας. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του διασπίστωσε ότι η παρούσα κρίση ήταν αναμενόμενη, αφού ο σύγχρονος άνθρωπος, θαμπωμένος από την ύλη, ξέχασε τον προορισμό του και έχασε το δρόμο του, αναζητώντας μάταια την ευτυχία στην παρανομία, την υπερβολή και την υλιστική ζωή. Η Εκκλησία, είναι το άλας του κόσμου, που συντηρεί και νοηματοδοτεί τη ζωή μας και τον κόσμο, διά της όρθης πίστης στο μόνο Σωτήρα του κόσμου, το Χριστό. Η ενορία τόνισε ο Σεβασμιώτατος θα πρέπει να αποκτήσει κοινωνικά αισθητήρια. Συνέστησε, κάθε ενορία, με ομάδα εθελοντών, να επισημαίνει τις ανάγκες –υλικές και πνευματικές – του σύγχρονου ανθρώπου και να σπεύδει να τις καλύπτει με τις δυνατότητες που διαθέτει. Κανείς άστεγος, πεινασμένος και αποκλεισμένος κοινωνικά στα όρια της ενορίας, είναι ο στόχος της νέας χρονιάς. Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται στενή συνεργασία Εκκλησίας και φορέων, κυρίως των δήμων, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος κατακλείοντας έδωσε τις πατρικές ευχές του για το νέο έτος, ευχαρίστησε εγκαρδίως και συνεχάρη τους ιερείς, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, τις κυρίες των φιλοπτώχων ταμείων και όλους τους Εκκλησιαστικούς συνεργάτες της περιοχής για τις φιλότιμες προσπάθειές τους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι με τη βοήθεια του Θεού και τη συμβολή όλων μας, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να βγούμε απ΄ αυτή ωριμότεροι και πιο πιστοί άνθρωποι. Ο νέος Δήμαρχος Ερμιονίδος κ. Δημήτριος Καμιζής στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος κατόρθωσε στη δεκαετή πλέον αρχιερατεία του να φέρει την Εκκλησία πιο κοντά στο λαό. Εξέφρασε την διάθεση του για στενή συνεργασία με την Εκκλησία, όχι μόνο σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και προβολής του τοπικού πολιτισμού.

Επηκολούθησε η ευλογία και κοπή της αγιοβασιλόπιττας και η διανομή της σε όλους τους παρευρισκομένους συνεργάτες, εκπροσώπους των τοπικών αρχών, εκπαιδευτικούς και λοιπών μελών των ενοριών.

Καλή Χρονιά και παρά Κυρίου Ευλογημένη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: