Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κοπή πίττας Αρχιερατικής Περιφέρειας Αιγίνης








Για δέκατη συνεχή  χρονιά μέσα σε κλίμα χαράς και εορταστικής ατμόσφαιρας πραγματοποιήθηκε  η  κοπή της Βασιλόπιτας της Αρχιερατικής Επιτροπείας Αιγίνης,  σήμερα Δευτέρα 2  Ιανουαρίου 2012, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Αιγίνης                       
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Παν. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, Γεν. Αρχιερατικός Επόπτης Αίγινης αναφέρθηκε  στην γενικότερη κρίση που περνάμε ως έθνος  και στο ποια θα πρέπει να είναι η  στάση των πιστών μελών της Εκκλησίας απέναντι σ’αυτήν  . Εν συνεχεία εόρτιο χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θ.Σακκιώτης  υπογραμμίζοντας  την σπουδαιότητα της συνεργασίας Τοπικής αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας σε θέματα κοινωνικής δράσης.
Ακολούθως η παιδική χορωδία της Αρχιερατικής Επιτροπείας Αιγίνης υπό την καθοδήγηση της χοράρχου κ. Ελένης Αθανασοπούλου και  συνοδευόμενη στο λαούτο από τον  π. Νικόλαο Γαρυφάλλου Αρχ. Επιτρόπο  Αιγίνης και στην φλογέρα από τον μουσικό  κ. Αλέξη Στενάκη ,  απέδωσε Εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων και κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Τέλος ιδιαίτερα συναισθήματα προκάλεσε ένας  ύμνος «Είς την γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» ποίημα του Αγίου Νεκταρίου από το βιβλίο του «Τριαδικόν» .
Στην  ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανεφέρθη στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι την έννοια του χρόνου , τονίζοντας ιδιαιτέρως τις παραμέτρους της παροδικότητας και της στασιμότητας. Εν συνεχεία ανέλυσε διεξοδικά τον ρόλο της Εκκλησίας υπογραμμίζοντας «ότι Αυτή κυρίως υπάρχει για να μπορεί κανείς να συναντηθεί με τον Χριστό» και προέβη σε ένα επιγραμματικό απολογισμό των δράσεων της Τοπικής Εκκλησίας  σε έργα φιλαλληλίας και αλληλεγγύης  κατά τον παρελθόντα χρόνο .                                                                
Ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους Ενοριακούς Επιτρόπους, τις φιλόπτωχες Αδελφότητες, τους Τοπικούς Άρχοντες και τοπικούς φορείς της νήσου, τους εθελοντές του Νοσοκομείου Αιγίνης και του Λεουσείου Ιδρύματος , τους πρόθυμους και  αφανείς συνεργάτες και βοηθούς στο έργο της Εκκλησίας . Στο τέλος δε, ευλόγησε και διένειμε τη βασιλόπιτα, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: