Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κοπή πίττας στην Ύδρα

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ,  των αρχων και του ευσεβούς λαού της νήσου Ύδρας  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσις προς τιμήν απάντων των συνεργατών της τοπικής Εκκλησίας  την Κυριακή 8η Ιανουαρίου 2012 εις  την συνεδριακήν αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ.Α.Ε π. Ακίνδυνος και εν συνεχεία χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Κοτρώνης.  Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος  ομίλησε ευστόχως και  επικαίρως περί της εννοίας του χρόνου και προέβη σε αναλυτικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας κατά το παρελθόν έτος 2011. Έκαμε λόγο για την λειτουργία και την αποστολή της ενορίας ιδιαίτερα σήμερα με την καταιγίδα της οικονομικής κρίσεως. Τόνισε την σπουδαία σημασία της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ύδρας, το νοικοκύρευμα και την διαφάνεια που υπάρχει στη διαχείριση του ιδρύματος, για τα προβλήματα από την μη είσπραξη των ενοικίων, αλλά και για την μεγάλη "ληστρική" φορολογία των Ιδρυμάτων από το ανάλγητο κράτος. "Μέγας αιμοδότης της νήσου Ύδρας είναι η Παναγία μας" δήλωσε με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος.  
Ακολούθησε, η βράβευση με το χρηματικό ποσό των 1.000 Ευρώ  από τα έσοδα του ΜΕΤΟΧΙΟΥ των εισαχθέντων εις τα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της Γ΄ Λυκείου  Ύδρας.
Κατόπιν ομίλησε ο κοσμήτωρ του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιώς κ. Νικόλαος Δαρδανός, Δικηγόρος και απένειμε εκ μέρους του Υ.Σ.Π αναμνηστικές πλακέτες – βραβεία εις τας Ι. Μονάς της Νήσου διά την διαχρονικήν προσφοράν των.   Ακολούθησε  η ευλογία της Βασιλόπιτας.
Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία ημερολόγιο του 2012 με φωτογραφικό υλικό από διάφορα  Μοναστήρια Ελλάδος και Κύπρου (εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ). Ακολούθησε δεξίωσις και η ανταλλαγή εορτίων ευχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: