Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ






Οι μαθητές των κατηχητικών Συνάξεων της Ερμιονίδας τίμησαν με την απλή αλλά γεμάτη χαρά και ενθουσιασμό εκδήλωσή τους, τους Αγίους Προστάτες της Ελληνικής Παιδείας, τα διαχρονικά πρότυπα πίστης, κοινωνικής προσφοράς και εν Χριστώ θυσιαστικής αγάπης, τους Τρεις Ιεράρχες Βασίλειο τον Μεγάλο, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 29 Ιανουαρίου (παραμονή της συνάξεως των Αγίων) στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Κρανίδι. Οι εφημέριοι της πόλεως τίμησαν την προσπάθεια των παιδιών με την παρουσία τους. Συμμετείχαν τα Κατηχητικά των ενοριών Τιμίου Προδρόμου και Μεταμορφώσεως Κρανιδίου που μας παρουσίασαν σκετς και απαγγελίες και τα Κατηχητικά των ενοριών της Ερμιόνης που με τη διεύθυνση του δραστήριου και μουσικά καταρτισμένου εφημερίου της Παναγίας π. Δημητρίου Αμπελά, μας παρουσίασαν ύμνους των Τριών Ιεραρχών και της Υπαπαντής και όμορφα τραγούδια του κατηχητικού. 
Η εμπνευσμένη ομιλία της θεολόγου του Γυμνασίου Κρανιδίου, κυρίας Νεκταρίας Πετράκη με θέμα την κοινωνική προσφορά των Αγίων Τριών Ιεραρχών μας έδωσε πνευματική τροφή και προβληματισμό για το πώς πρέπει και εμείς να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας στο συνάνθρωπο, με θυσίες και στερήσεις αν χρειαστεί, έχοντας ως πρότυπα τους τιμωμένους Αγίους και μιμούμενοι την ταπεινοφροσύνη τους και την βαθειά αγάπη τους για το Θεό και τον άνθρωπο. 
Η πιο ζωντανή στιγμή της γιορτής ήταν όταν όλα τα παιδιά μαζί τραγούδησαν το αγαπημένο τους άσμα : «Χαρωπές φωνές οι φωνές μας …» δίνοντας σε όλους μας χαρά και ελπίδα  ότι με τις πρεσβείες των Αγίων «με των Αγγέλων τους ύμνους θα ενωθούν , για την ειρήνη του κόσμου και της ψυχής να δεηθούν» (στίχοι του τραγουδιού).
Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους όσους κοπίασαν.
Οι Τρεις Ιεράρχες πάντα να φωτίζουν τα νιάτα της πατρίδας  μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: