Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Δελτία Τύπου Αρχιερατικής Επιτροπείας Κρανιδίου.











Την 6ην Ιανουαρίου 2012, το Εσπέρας των Αγίων Θεοφανείων, χοροστάτησε εις τον Μέγαν Πανηγυρικόν Εσπέρινον, ευλόγησε τους άρτους και δια προσλαλιάς ευλόγησε τους πιστούς χριστιανούς με την συμμετοχή του Κλήρου του Κρανιδίου και προέστη της ιεράς Πανηγύρεως του Πολιούχου του Κρανιδίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, άγιος Ύδρας κύριος ΕΦΡΑΙΜ. Στον σύγχρονον εκκλησιαστικώς λόγον του επεσήμανε τον Χαρακτήρα της εορτής του Αγίου του Χριστού Βαπτίσματος και διαμοίρασε εις τους πιστούς πλουσίαν την χαριν του Χριστού και τον άρτον που προσέφεραν ευλαβείς πιστοί εορτάζοντες τον μέγαν Προφήτην.

Το πρωί της επιούσιας ημέρας, 7ης Ιανουαρίου ε.ε.-κυρίας ημέρας της εορτής- χοροστάτησε εις την ιεράν ακολουθίαν του όρθρου και προέστη της θειας λειτουργίας ιερουργώντας τον Λόγον του Θεού ο Αγιος Ποιμενάρχης μας, όστις και εκήρυξε τον θείον λόγον με παλμόν επικαιρότητος αναφερόμενος εις τις αποστροφές του Τιμίου Προδρόμου προς τους διαφόρους μετανοούντας που κατα κατηγορίες προσέτρεχον εις Αυτόν δια βάπτισμα μετανοίας και επιστροφής εις το θέλημα του Θεού, ανεφέρθη δε εις την κρίσιν ταυτότητος και πολιτισμού της συγχρόνου χριστιανικής (μετα)νεωτερικότητος στην οποίαν ζούμε.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΗΜΩΝ.

Το εσπέρας της εορτής του Πολιούχου του Κρανιδίου, μεγάλου Βαπτιστού, αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και εις την αίθουσαν του Λυκείου Κρανιδίου παρηκολούθησε ο Σεβασμιώτατος Πατέρας μας μετά των συνεργατών του απάντων: των κληρικών της Ερμιονίδος όλης, των επιτρόπων, των κυριών των ενοριακών φιλοπτόχων ταμείων, των νεοκόρων και ιεροψαλτών των ιερών Ναών της Ερμιονίδος (Αρχιερατικών Επιτροπιών Κρανιδίου και Ερμιόνης). Προσκεκλημένων δε των Αρχών του τόπου με τιμιτικήν παρουσίαν του Δημάρχου Ερμιονίδος κ.Καμιζή Δημητρίου , Ιατρού, και του Διευθυντου του Λυκείου, κ.Δημαράκη, όστις και εφιλοξένη προφρόνως όλους ημάς. Ανοιξε την εορτή ο παρουσιαστής της Πρεσβύτερος Αναστάσιος Μέλλος, Εφημέριος Ι.Ν.Μεταμορφώσεως του Κυρίου Κρανιδίου καλώντας στο βήμα δια χαιρετισμόν, τον Αρχιερατικόν Επίτροπος Κρανιδίου, Πρωτοπρεσβύτερον Γκίκαν Παπαδημητρίου και τον εκπρόσωπον του Αρχιερατικού Επίτροπου Ερμιόνης, Πρωτοπρεσβύτερου Ιωάννου Αμπελά, Πρεσβύτερον Δημήτριος Αμπελάν. Ύστερα αλληλοδιαδόχως παρουσίασαν εόρτιον πρόγραμμα η Χορωδία Ενηλίκων Κυριών της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Διδύμων με την χοραρχίαν του κ.Αθνασίου Μπινιάρη, πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κοιλάδος και η χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Πορτοχελίου μετα παιδιών εκ Κρανιδίου με την επιμέλειαν της καθηγητρίας Μουσικού κας Αγγελοπούλου-Μπουλουγούρη Μαρίας. ύστερον εις το βήμα εκλήθη ο Επίσκοπός μας, Μητροπολίτης  Υδρας κύριος ΕΦΡΑΙΜ, οποίος ομίλησε με θέμα τον χρόνον και με αναφοράν εις τις δραστηριότητες απάσης της Ιεράς Μητροπολεως μας και ειδικώς δια την δράσιν των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων. Τα οποία και διαμοίρασαν περίπου 183 δέματα ή και χρηματικά βοηθήματα τη συνδρομεί των πιστών χριστιανών, επεσήμανε την δραστηριότητα και τον απολογισμόν -γραπτόν- που διαμοιράστηκε στους ενορίτες της Ενορίας του Τιμίου Προδρόμου με την καταγραφή της δραστηριότητος καθόλον τον χρόνον της Ενορίας του Πολιούχου της Πόλεως Κρανιδίου και του οικονομικου απολογισμου της ενορίας και του φιλοπτώχου ταμείου ο ανύστακτος Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Καραβίας. Έπειτα εκλήθη ο Δήμαρχος Κρανιδίου να απευθύνει χαιρετισμόν, αφου παρηκολούθησε όλην την εόρτιαν σύναξιν, μετα των Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής, ομίλησε για την δυναμικήν παρέμβασιν της Εκκλησίας γενικώς και της εν Ερμιονίδι τοιαύτης τοπικής και κοινωνικης παρεμβάσεως και είπε σε αποστροφή του ο κ.Καμιζής ότι η εκκλησία είναι απο τους πιο χρήσιμους παραδοσιακούς θεσμούς στην ιστορική μας πορεία ως Έθνους. Επίσης αφου μας είχε καλοσωρίσει και εις την αρχήν ο οικοδεσπότης του Λυκείου, κ. Δημαράκης Ιωάννης, απο τον "λόφον της Ελπίδος" (όπως τότε παλαιά εις τον αγιασμόν του κτιρίου το είχε ονομάσει λίαν ευστόχως ο Σεβασμιώτατος κ. κ. ΕΦΡΑΙΜ) απηύθυνε εόρτιον χαιρετισμόν. 
 Έκλεισε η εόρτια εκδήλωσις εις το Λυκειον με την ευλογία και τον διαμοιρασμόν εις τους συνεργάτες του έργου της Τοπικής εκκλησίας υπο του Μητροπολίτου μας. Το φλουρί βρήκε ο δημ. συμβουλος κ.Μπαλαμπάνης Χρήστος.
Ευχόμαστε πλουσια τα δώρα του Θεού επι τη εισόδω εις τον Νέον Ενιαυτόν του Κυρίου μας.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΠΟΛΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ π.ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΠΑΖΟΥ και ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΝΕΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΥΔΡΑΣ

Την 8ην Ιανουαρίου η Ενοριακή Κοινότητα του Μητροπολιτικου Ι. Ν.Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου μετα της οικογενειας του εκλιπόντος Γέροντος Πρωτοπρεσβυτέρου -αλήστου μνήμης εφημερίου περι την 35 ετίαν περίπου του "Προδρόμου"- π.Σταύρου Μπάζου του οποίου την αρετήν και το ήθος εξήρε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ, λέγοντας ότι ο παπα-Σταύρος ήταν άνθρωπος του Θεού κατα τα πρότυπα των Αγιών του και ευχήθηκε άπαντες να ομοιάσουμε εις την αρετήν Του μακαριστού Πρεσβυτέρου.
Προ του Ιερού Μνημοσύνου προεχείρησε εις Αρχιμανδρίτην τον νέον κληρικόν της περιοχής, μετα την παρέλευσιν ακριβώς ενός έτους απο την χειροτονίαν του, τον Ιερομόναχον Ιερόθεον Λουμουσιώτην τον εκ Κρανιδίου και εις τας ενορίας της Αρχιερατικής επιτροπίας με την ευλογίαν του Επισκόπου Του δραστηριοποιούμενον. Ο νέος αρχιμανδρίτης ως έθος εστίν εμοίρασε το αντίδωρον εις τους πιστούς αδελφούς του.
Χρονια καλα και τρισευτυχισμένα εν μετανοία και Προδρομική δια ΧΡΙΣΤΟΥ του Βαπτισθέντος χάριτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: