Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Θεία Λειτουργία γιά το Νέο Έτος στην Αίγινα









Μέσα σε κλίμα προσευχής και κατάνυξης εορτάστηκε  η κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας του μεγάλου, στην Ιερά Μητρόπολη  Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης .                                                  
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  μας  κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ , χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας,  της ιεράς αγρυπνίας,  στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος - Ᾱγίου Νεκταρίου Αιγίνης , μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε η  κοπή της  Βασιλόπιτας δια την αδελφότητα στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.                    
Ανήμερα της πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος προέστη στην καθιερωμένη δοξολογία επί τω νέω έτει  στον Μητροπολιτικό Ναό της νήσου  και εν συνεχεία κλήρος και λαός  κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο , όπου ο Σεβασμιώτατος  ευλόγησε την βασιλόπιτα του Δήμου Αίγινας, παρουσία του Δημάρχου κ. Θ.Σακκιώτη, των τοπικών, των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του νησιού.                                                                               
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στις ευχές Του τόνισε «να είναι ο Νέος χρόνος ευλογημένος από τον Χριστό και με την συντροφιά των Αγίων μας, να οπλιστούμε με Υπομονή και δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας», υπογράμμισε δε πως για να ξεπεράσουμε την κρίση χρειάζεται «εκτός από την συλλογική προσπάθεια των πολιτικών και η προσωπική προσπάθεια όλων, με εργατικότητα, εντιμότητα και αλληλεγγύη , αξίες με τις οποίες ξεπέρασε παρόμοιες δυσκολίες η πατρίδα μας».    

Δεν υπάρχουν σχόλια: