Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίττας στο Κρανίδι









Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, εορτάστηκε στο Κρανίδι  ο Τίμιος Πρόδρομος στον Μητροπολιτικό Ναό, Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του τόσο στον Εσπερινό όσο και στη θεία Λειτουργία κάλεσε τους πιστούς να πλησιάσουν με πίστη την Εκκλησία του Χριστού για να αντλήσουν πλούσια τη χάρη του Θεού μέσω της ειλικρινούς μετανοίας. Ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του μετανοούντος ανθρώπου που είναι η προσευχή , η δοξολογία στο Θεό για όλα, η ταπείνωση , η συγχωρητικότητα , η ελεημοσύνη , η συνδιαλλαγή με όλους τους ανθρώπους. Με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε την δύσκολη συγκυρία την οποία διέρχεται η πατρίδα μας , τόνισε ο Σεβασμιώτατος,  και να έχουμε ακράδαντη την ελπίδα ότι ζεί Κύριος ο Θεός και δε θα μας εγκαταλείψει.
Το εσπέρας της 7ης Ιανουαρίου έγινε σε εορταστική ατμόσφαιρα η εορτή κοπής της Αγιοβασιλόπιττας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενιαίου Λυκείου Κρανιδίου με τη συμμετοχή του κ. Δημάρχου Ερμιονίδος , των τοπικών αρχών , του Ιερού κλήρου και των εκκλησιαστικών συνεργατών από όλη την Ερμιονίδα. Χαιρετισμό απηύθυναν οι αρχιερατικοί επίτροποι Κρανιδίου και Ερμιόνης,  ο Δήμαρχος Ερμιονίδος ,  και ο Λυκειάρχης του Ενιαίου Λυκείου. Επίκαιρους ύμνους και κάλαντα του Δωδεκαημέρου απέδωσαν  με επιτυχία η χορωδία κυριών των Διδύμων με χοράρχη τον ιεροψάλτη κ. Αθανάσιο Μπινιάρη και η παιδική χορωδία του Κρανιδίου-Πορτοχελίου με την κ. Μαρία Αγγελοπούλου-Μπουλουγούρη. Ο Σεβασμιώτατος στην κεντρική ομιλία της εκδηλώσεως αναφέρθηκε στο χρόνο της ζωής μας ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίζεται από τον πιστό άνθρωπο ως ενιαίος (παρελθόν –παρόν –μέλλον) καθότι ο Θεός μας είναι άχρονος και αιώνιος και μας χαρίζει το χρόνο για την πνευματική μας πρόοδο , τη μετάνοια και τον αγιασμό μας προκειμένου να εισέλθουμε στην πραγματικότητα του Θεού και να βιώσουμε την αιωνιότητα από αυτή ακόμη την επί γης ζωή μας. Αναφέρθηκε επίσης στη σύγχρονη  ενορία , μέσα στην οποία ο άνθρωπος μπορεί πράγματι να βιώσει την αγάπη του Θεού και να ασκήσει τις αρετές του Ευαγγελίου με αγάπη , φιλαδελφία και αγωνιστικό –θυσιαστικό φρόνημα. Κάλεσε όλα τα ενεργά και μη μέλη των ενοριών της Ερμιονίδος σε συστράτευση , δραστηριοποίηση και συμμετοχή στο Εκκλησιαστικό έργο και επαίνεσε αξιόλογες προσπάθειες ενοριών της περιοχής καλώντας προς μίμηση και αύξηση του ποιμαντικού έργου σε όλες τις ενορίες. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην ανάγκη να συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες αιμοδοσίας που έχουν από χρόνια ξεκινήσει από την Εκκλησία και τους άλλους φορείς φέρνοντας ως υπόδειγμα το Χριστό που ήταν ο Πρώτος Αιμοδότης για τη ζωή και τη σωτηρία του ασθενούντος ανθρώπου. Για μια ακόμη φορά υπογράμμισε το στρατηγικό στόχο της Ιεράς Μητροπόλεως: κάθε ενορία να έχει την οικία του ιερέως για να επενδύσει με τον τρόπο αυτό στην μελλοντική ζωή της ενορίας εξασφαλίζοντας την κατοικία για τον ιερέα, χωρίς τον οποίο δε νοείται ενορία. Αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη άπαντας για την προσφορά τους στο έργο του Θεού,  στο έργο της τοπικής Εκκλησίας , ευλόγησε τη βασιλόπιττα και την μοίρασε σε όλους δίνοντας την πατρική του ευχή για Καλή και Ευλογημένη Χρονιά.
Την επομένη το πρωί , Κυριακή 8 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Κρανιδίου όπου έδωσε το οφίκκιο του αρχιμανδρίτου στον ιερομόναχο π. Ιερόθεο Λουμουσιώτη , ακριβώς ένα χρόνο μετά την εις πρεσβύτερο χειροτονία του, στον οποίο ευχήθηκε εγκαρδίως να κηρύττει σε όλη την επαρχία με ζήλο και αυταπάρνηση το λόγο του Θεού και ο Κύριος να τον ενδυναμώνει στη διακονία του. Τέλος τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού επί τριακονταετίαν εφημερίου του Ναού π. Σταύρου Μπάζου και προέτρεψε όλους να μιμηθούμε τις αρετές του για να έχουμε την ευχή του .
Ο Θεός να ευλογεί όλους και αυτή τη χρονιά και να μας στηρίζει στον καλό μας αγώνα. Έτη Πολλά και Ευλογημένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: