Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Εορτασμός Θεοφανείων στην Ερμιόνη








Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε η Ερμιόνη φέτος τα Άγια Θεοφάνεια. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, ανήμερα των Θεοφανείων λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών παρουσία του Δημάρχου Ερμιονίδος κ. Δημητρίου Καμιζή, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Ιωάννη Κριτσωτάκη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων τοπικών φορέων και του πιστού λαού. Στο θείο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη με ευγλωττία στα Άγια Θεοφάνεια αλλά και στις Θεοφάνειες που συμβαίνουν στη ζωή των Αγίων μας. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και της ακολουθίας του μεγάλου Αγιασμού, και οι δύο Ενορίες κατευθύνθηκαν στο λιμάνι για την καθιερωμένη ρίψη του τιμίου Σταυρού και της εικόνας της βαπτίσεως του Κυρίου μας. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο Αναστάσιος Παπανδριανός και την εικόνα ο Μιχάλης Βιρβίλης.
Στις 12:30 στο Δημαρχείο της Ερμιόνης πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Εφραίμ παρουσία του κ. Δημάρχου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, των δημοτικών υπαλλήλων και πλήθος κόσμου. Οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος απένειμε στους επιτυχόντες φοιτητές στα ανώτερα και ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα τα βραβεία του Δήμου.
Την επομένη 7 Ιανουαρίου στις 11:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε την ενοριακή πίττα, παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ιωάννη Κριτσωτάκη  και πλήθος ενοριτών. Σε κάθε ευκαιρία ο Σεβασμιώτατος μιλούσε επίκαιρα δημιουργώντας κλίμα εγκαρδιότητας και αγάπης προς το πρόσωπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: